Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Forul universitar clujean a luat decizia astăzi, 23 martie, după ce în 22 februarie, lectorul universitar fusese suspendat în urma formulării primelor acuzații oficiale!

Universitatea „Babeș-Bolyai“ Cluj Napoca l-a concediat, joi, 23 martie, pe lectorul Rudolf Cristian din Centrul Universitar UBB Reșița, procedând la desfacerea contractului de muncă și excluzându-l astfel din comunitatea academică a UBB în contextul abaterilor de la etică, integritate și bune practici academice pentru care este anchetat, aspecte care sunt incompatibile cu valorile UBB și cu buna derulare a activităților academice la UBB, informează Direcția de Comunicare a forului universitar.

Lectorul dr. Cristian Rudolf a fost inițial suspendat prin Decizia Rectorului UBB din toate activitățile academice desfășurate în cadrul universității încă din 22 februarie, imediat ce s-au formulat primele acuzații. Iar analizele interne continuă.

Forul universitar a transmis și un mesaj-avertisment legat de „cultura organizațională seculară a UBB“, care „este una a performanței academice în condiții de etică și integritate, ()… iar cine nu se încadrează, nu o respectă și nu o susține va trebui să părăsească imediat comunitatea UBB“.

Reamintim că DNA l-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe lectorul universitar Cristian Rudolf, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formã continuată. În luna februarie, cadrul didactic a fost prins în flagrant în timp ce lua sume de bani de la mai mulţi masteranzi ai Universitãþii Babeş-Bolyai – Centrul Universitar Reşiţa. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauzã.

JCS-A.M.