Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele de la CS Universitatea Reșița se pregătesc intens la Năvodari pentru a începe cu dreptul noul sezon competițional.

În această vară, CSU Reșița s-a întărit cu două tinere jucătoare. Alexandra Bucur de la CSS Dinamo Brașov și pivotul Diana Boriceanu, de la Sepsi Sfântu Gheorghe, sunt noile handbaliste ale echipei antrenate de Cristian Busuioc. Lotul formației reșițene din acest cantonament este format din: Delia Roman, Alexandra Popescu, Andra Ioța, Bianca Dospinescu, Adriana Voina, Alina Cristea, Raluca Buia, Alexandra Dinu, Gianina Iung, Beatrice Kovari, Claudia Baldovin, Andrada Stamin, Cătălina Dumitrescu, Diana Boriceanu și Alexandra Bucur.

Suntem într-un stagiu centralizat de pregătire sub forma unui cantonament la Marea Neagră. Am început acest stagiu de vineri, 29 iulie, iar în Reșița ne vom întoarce duminică, 7 august. Noi încercăm să ne încărcăm bateriile și să ne pregătim cât mai bine pentru noul sezon. După ce ne vom întoarce acasă, o sa ne continuăm pregătirea specifică la Sala Polivalentă și spre sfârșitul lunii august, ne vom fixa câteva jocuri de verificare. În acest moment efectuăm două antrenamente pe zi, fetele deocamdată răspund bine la program, suntem în grafic și ne axăm mai mult pe pregătirea fizică. Facem doar antrenamente afară, în nisip și eu sper să nu avem jucătoare accidentate și să terminăm cu bine acest cantonament. Ne așteaptă un campionat foarte greu, încărcat și vrem ca la finalul sezonului să ocupăm unul din locurile superioare din clasament. În acestă vară ne-am încheiat colaborarea cu Irina Munteanu și Alexandra Mihai, dar am adus alte două jucătoare la fel de valoroase. Suntem în discuții și cu alte sportive, dar eu sunt foarte mulțumit de fete până acum”, a declarat Cristian Busuioc.