Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Șeful din Valea Domanului a susținut o conferință de presă în care l-a prezentat pe Călin Cheregi în funcția de antrenor principal și a anunțat strategia clubului CSM Reșița pentru noul sezon competițional! 

„Probabil vă întrebați de ce a fost ales Călin Cheregi pentru funcția de principal și răspund direct: este un antrenor care este la Reșița de doi ani de zile, a fost secund la Alex Pelici, la Alin Minteuan, la Adrian Falub, un pic la Dan Alexa și a fost coordonatorul centrului de copii și juniori. Cheregi cunoaște foarte bine problemele clubului și este un profesionist desăvârșit. Avem nevoie de disciplină foarte mare la echipă pentru a avea rezultate bune. Nu știm încă obiectivul, vom mai completa lotul, dar atât timp cât voi fi președinte la CSM Reșița nu vom sta în mediocritate. Este adevărat faptul că lotul actual este mai slab ca cel din sezonul trecut, iar bugetul clubului este cu 40% mai mic. Nu văd acest lucru o problemă foarte mare pentru a crea o echipă competitivă. Din vechii jucători au rămas Zimmermann, Szijj, Mura, Velcotă, Aboubacar, Ardei, Rimovecz, Fota, Bărboianu, Negru, Breșneni și Curescu. Din lot fac parte și mulți copii de la centru, iar cei care vor face față vor semna contractele și va fi o șansă mare pentru ei. Aceasta este șansa tinerilor, deoarece în Liga 2 era greu să evolueze. Vrem să face o echipă din jucători locali și din județ. Centrul de copii începe să meargă din ce în ce mai bine, iar grupa lui Leontin Doană a făcut treabă foarte bună”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

Bobar nu a uitat declarațiile făcute de Lucian Dobre, patronul de la Mundo, legate de strategia clubului CSM Reșița și l-a taxat: „Înaintea mea, coordonatorul de la centru a fost actualul patron de la ACS Mundo Reșița și am citit în presă că a declarat că a vrut să facă nu știu ce la CSM Reșița. Am tăcut destul, dar nu o să mai fac acest lucru. Până acum niciun junior nu a avut contract cu clubul, iar acum avem cinci jucători care sunt sub contract cu CSM Reșița și vor mai fi și alții. Legat de infrastructură, când am venit eu la club, terenul arăta foarte rău, era mocirlă, iar Zimmermann poate confirma. Avem la ora actuală un cabinet profesional, cu dotări, avem nocturnă pe terenul sintetic și o sală de forță cu aparate performante. Toate aceste lucruri au fost făcute din extrabuget, adică din sponsorizări. Nu mi se pare normal să vină Dobre și să critice strategia clubului CSM Reșița după ce el a retrogradat cu Poli Timișoara din poziția de secund. Cine nu l-a lăsat să facă ceea ce a vrut atunci când a fost la CSM Reșița? Eu nu eram atunci, iar când am venit la Reșița echipa era pe locul 14. Poate am greșit că le-am dat reșițenilor speranță, aducând la Reșița pe Rapid și alte echipe de tradiție. Reșița a respirat fotbal, toată lumea își dorește performanță, iar la baraje s-a umplut din nou Valea Domanului. Nu a fost rezultatul dorit, dar eu nu pot să bag mingea în poartă. Sunt foarte mulți oameni care vorbesc, dar n-aș mai vrea să mă critice alții, de la alte cluburi. Niciodată n-am pus accent pe faptul că atunci când jucăm împotriva celor de la Mundo Reșița la juniori scorurile sunt de 15-20-30 de goluri diferență în favoarea noastră. Dar nu cred că acest lucru este important. Aș dori, totuși, să mă critice cluburile mai mari. Îi aștept pe critici cu un plan și discutăm. Am discutat acest lucru și cu cei de la Mundo și sunt deschis la orice colaborare. Totuși, una vorbim în față și alta pe la spate”.

JCS-Ștefan Moraru