Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La final de an, primarul Felix Borcean a trecut în revistă și principalele proiecte finanțate din fonduri europene sau guvernamentale care se vor derula în municipiu în 2024. Chiar dacă unele dintre acestea au pornit mai greu decât se spera, lucrările sunt așteptate să înceapă în această primăvară!

Printre cele mai importante se regăsesc construirea creșei din zona Racovița (16 mil. lei), a bazinului de înot didactic din incinta ștrandului (30 mil. lei), modernizarea unor străzi în Caransebeș (18 mil. lei) și modernizarea și extinderea trotuarelor (14,2 mil. lei). Alte proiecte vizibile în 2024 sunt destinate renovării energetice a mai multor unități de învățământ sau alte clădiri. „Avem renovare energetică la Liceul Tehnologic Decebal, Corp B – Școala Generală nr. 2 (4,3 mil. lei), la Colegiul Național Traian Doda, Corp B-Școala Generală nr. 8 (5 mil. lei), la Internatul Școlar din str. N. Popeea (8 mil. lei), la Liceul Tehnologic Decebal (14,2 mil. lei), la Grădinița PP4 (4,6 mil. lei) sau la Liceul Tehnologic Dacia (7 mil. lei), pentru majoritatea acestora fiind deja demarate licitațiile. De asemenea, se va începe renovarea energetică pentru mai multe blocuri din municipiu (11 mil. lei).”, a punctat Felix Borcean. Tot la capitolul învățământ, edilul a amintit și de proiectul de dotare cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ, în valoare de 12,5 mil. lei.

Iar din a doua parte a acestui an, pe străzile din Caransebeș ar trebui să circule autobuzele electrice achiziționate prin proiectul de modernizare a transportului public (11,8 mil. lei), nefiind lăsată de o parte nici infrastructura de alimentare a vehiculelor electrice, un alt proiect în valoare de 3 milioane de lei. Nu în ultimul rând, pentru un municipiu mai curat, se vor construi în diferite cartiere de blocuri insule ecologice (1,5 mil. lei). În total, proiecte de peste 164 de milioane de lei, bani care există deja și care ar trebui să-i motiveze pe diverșii constructori care au câștigat, sau urmează să câștige licitațiile, să demareze și să finalizeze lucrările în termenele stabilite prin contract.

JCS-R.M.