Caraş-Severin, Romania

BINIŞ – Ioan Stepan: „Sunt sigur că dacă aş ajunge în audienţă la dl Hurduzeu va ţine cont de acest drum“.

Sesizări peste sesizări la autorităţile competente, răspunsuri care nu spun mare lucru. Pe scurt, astfel poate fi descrisă încercarea unui locuitor din Biniş de a aduce în atenţie repararea drumului Biniş-Bocşa.  „Acest drum nu a fost asfaltat de ani de zile. S-a mai reparat din când în când. Acum nici nu se mai repară. Am trimis petiţii la Direcţia Judeţeană de Administrare a Patrimoniului. Am sunat continuu, am cerut audienţe la directoare însă mereu mi s-a spus că este plecată pe teren. Nu este treaba mea, dar unde o face doamna Pascotă atâta teren şi pentru ce o fi plătită din banii noştri nu ştiu. Am făcut sesizare şi la Poliţia Rutieră şi în 27 iulie am făcut şi la Instituţia Prefectului“ ne-a spus Ioan Stepan, locuitor din Biniş, comuna Doclin, nr.113.

Într-adevăr, la sesizările făcute, omul a primit răspunsuri atât din partea Direcţiei de Patrimoniu, cât şi a Inspectoratului de Poliţie. „Referitor la sesizarea dvs (…) cu privire la degradările sistemului rutier pe tronsonul de drum cuprins între localităţile Bocşa şi Biniş, de pe DJ 585, vă facem cunoscut faptul că momentan DADPP nu dispune de fonduri suficiente pentru realizarea reparaţiilor curente pe întreaga reţea de drumuri judeţene… În măsura posibilităţilor financiare vom avea în vedere execuţia lucrărilor de întreţinere curentă pe drumul judeţean menţionat“, acesta este răspunsul semnat de directorul Direcţiei de Patrimoniu, Corina Pascotă.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie, în adresa semnată de comisarul şef Viorel Avram, susţine că „Serviciul Rutier din cadrul IPJ, alături de reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu, s-a deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate s-a întocmit o minută cu aspectele constatate şi cu măsurile ce se impun a fi luate în vederea remedierii deficienţelor sesizate“.

Ioan Stepan însă susţine că nu ar fi primit minuta respectivă, prin urmare nu ştie care sunt exact măsurile luate de Poliţia Rutieră împotriva administratorului DJ 585, în speţă Direcţia Judeţeană de Patrimoniu. „Legea română prevede clar că dacă Poliţia Rutieră constată că sunt probleme pe un drum, ce pot afecta circulaţia, administratorul drumului trebuie amendat. Eu ştiu că este dificil să amendezi Consiliul Judeţean, dar pentru craterele de pe tronsonul Biniş – Bocşa trebuie aplicate sancţiuni aşa cum aş fi amendat şi eu dacă nu aş purta centura sau aş depăşi viteza. Voi încerca să ajung şi la dl preşedinte Hurduzeu şi, după ce îi voi explica situaţia, sunt sigur că va încerca să rezolve lucrurile. Nu am mania petiţiilor, dar fac naveta zilnic la Reşiţa pe acest drum şi m-am săturat de hârtoapele alea, de nepăsarea autorităţilor. Voi face o adresă şi Guvernului României, poate alocă ceva bani şi pentru drumurile astea prăpădite din Caraş-Severin“ ne-a mai spus Ioan Stepan.