Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Au fost verificate mii de locaţii, iar portul măştii pare să rămână o veşnică problemă!

Poliţiştii cărăşeni spun că au continuat activităţile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse de pandemie.

„Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă se desfășoară în sistem integrat și vizează în special, zonele aglomerate, restaurante, baruri, terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Astfel, în ultimele 72 de ore, polițiștii cărășeni au fost angrenați în 35 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate peste 800 de persoane“, informează Poliţia Caraș-Severin.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ au fost verificate 111 societăți comerciale, aproximativ 2.600 de locații de interes, 590 de mijloace de transport persoane, aproape 900 de persoane aflate în carantină și peste 300 aflate în izolare. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.000 de lei.

Şi dacă masca a continuat să producă amenzi, Poliţia judeţului transmite un sfat: „Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă!“. Mai ales că poliţiştii cărășeni promit să continue acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, dar şi pentru a se asigura că legislaţia este respectată întocmai. Nu pentru a da amenzi, ci pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.

JCS-A.M.