Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Încă o persoană confirmată cu noul coronavirus a decedat duminică, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş! Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, din Globu Craiovei, pacienta având comorbidităţi: şoc septic cu plecare pulmonară, anemie megaloblastică, insuficienţă renală cronică, respiraţie protezată mecanic şi emfizem pulmonar!

Numărul total al cărăşenilor decedaţi se ridică la 34, respectiv 32 în Caraş-Severin şi 2 în judeţul Timiş. Nu a fost confirmat, în schimb, nici un alt caz de SARS COV-2, potrivit raportării de luni, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind acelaşi comunicat duminică, respectiv 493. Nici repozitivări nu au fost semnalate, iar internaţi în spitalele suport COVID-19 sunt tot 138 de bolnavi (63 Reşiţa plus 6 ATI, 67 Caransebeş plus 2 ATI).

Cât priveşte situaţia persoanelor aflate sub incidenţa Legii 136/2020, la domiciliu sunt izolate 63 de persoane, 147 sunt în izolare instituţionalizată şi 426 sunt în carantină la domiciliu. Până în prezent au fost testate 3.300 de persoane.

JCS-A.G.