Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit raportării de joi, au pierdut lupta cu noul coronavirus încă doi cărăşeni diagnosticați cu coronavirus și internaţi pe ATI, de astă dată la ambele spitale suport COVID-19!

Constatăm, din păcate, că vieţile noastre au ajuns să conteze în această aprigă bătălie cu boala doar pentru a fi adăugate la rubricile aferente unor statistici generale. Asta pentru a  putea fi contabilizate în contextul evoluţiei acestei crize pandemice cu care omenirea nu s-a mai confruntat până acum.

În raportările prezentate, atât la nivel judeţean cât şi naţional, s-au adăugat, de miercuri până joi, încă două decese. De la compartimentul de Epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin am aflat că este vorba de doi pacienţi internaţi pe ATI cu comorbidităţi, unul la Caransebeş şi altul la Reşiţa. Cel din Reşiţa, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a avut obezitate morbidă şi boală coronariană, iar cel de la Caransebeş, tot un bărbat, în vârstă de 69 de ani, era din Iaz şi a avut diabet.

Potrivit ultimei raportări s-au înregistrat alte 21 de cazuri noi confirmate pozitiv, numărul total al persoanelor infectate de la începutul crizei epidemiologice în judeţ ridicându-se la 350. În prezent luptă cu boala 175 de pacienţi, din care 82 sunt internaţi la Reşiţa şi 93 la Caransebeş, la care se adaugă alte 6 persoane internate la Timişoara. Dintre cei confirmaţi pozitiv, 18 persoane se află în izolare la domiciliu, respectiv 9 în Reşiţa, 8 la Caransebeş şi 1 la Cărbunari.

DSP CS precizează că până în prezent au fost testate 2938 persoane.

JCS-Alexandra Gorghiu