Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Chiar în Ajun, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a raportat încă două focare, la Reșița și la Oravița! În județ sunt 20 de focare active în prezent, joi fiind raportate încă două, respectiv unul la Centrul de Dializă din Reșița, cu 5 cazuri, și altul la Centrul Nera din Oravița, cu 7 cazuri. În centrele de îngrijre și asistență sunt 59 de cazuri, iar în focarele din județ sunt active în prezent 106 cazuri. Fără cele din focare, au fost raportate 579 cazuri active, cu cele 30 de cazuri noi, numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul pandemiei ajungând la 6.128.

Au fost raportate și decese, atât în Ajun, cât și de Crăciun. Astfel, joi au murit 2 persoane cu multiple comorbidități: un bărbat de 64 de ani din Borlova, decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița; un bărbat de 90 de ani din Oravița, decedat la Casa Austria din Timișoara. Vineri, 25 decembrie 2020, au decedat alte 4 persoane, tot cu boli asociate: o femeie de 82 de ani din Ezeriș, decedată la SJUR, intubată; o femeie de 78 de ani din Oțelu Roșu, decedată la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara; un bărbat de 60 de ani din Reșița, intubat, decedat la SJUR; un bărbat de 76 de ani din Reșița, decedat la SJUR. Numărul cărășenilor care au decedat a crescut la 323, din care 307 în Caraș și 16 în Timiș.

În prezent sunt internate 161 de persoane, respectiv 59 la Reșița, din care 9 la ATI, 74 la Caransebeș, din care 7 la ATI, 28 la Oravița. Incidența cazurilor la nivelul județului în ultimele 14 zile a scăzut la 1,8 la mia de locuitori.

JCS-A.G.