Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin a transmis Inspectoratului Şcolar analiza epidemiologică pe localităţi, 22 fiind zone galbene şi numai una zonă roşie!

Rezultatele analizei epidemiologice efectuate de DSP CS, publicate şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, nu sunt chiar îmbucurătoare, fiindcă în localităţile afectate de cazurile de COVID-19, şcoala nu va începe în condiţii normale.

Conform hărţii privind incidența noului coronavirus pe localitățile din județ, precum și pe zone, care se împart în verzi (sub 1 caz la mia de locuitori), galbene (între 1-3 cazuri la mia de locuitori) și roșii (mai mult de 3 cazuri la 1000 de locuitori), în acest moment avem 22 de localităţi declarate zone galbene: Păltiniş, Oraviţa, Târnova, Vermeş, Marga, Fârliug, Buchin, Bucoşniţa, Luncaviţa, Văliug, Ramna, Eftimie Murgu, Sacu, Prigor, Băuţar, Lăpuşnicel, Rusca Montană, Bozovici, Caransebeş, Berzovia, Caraşova şi Grădinari. De asemenea, DSP a informat că doar aria localităţii Bolvaşniţa este însemnată ca zonă roşie.

În funcţie de această hartă, autorităţile din învăţământul cărăşean vor decide ce scenariu, din cele trei aprobate de Ministerul Învăţământului, va fi aplicat pentru începerea noului an şcolar. Scenariile vor fi trimise spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și către DSP, astfel că până în data de 10 septembrie şcolile cărăşene vor şti cum vor deschide noul an şcolar.

JCS-Alexandra Gorghiu

 AICI lista localităților, publicată de Ministerul Sănătății!