Coronavirusul opreşte plimbările, sportul şi... Custom Reşiţa - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe lângă închiderea şcolilor, grădiniţelor, creşelor, municipalitatea a decis suspendarea activităţilor sportive pentru copii şi juniori, închiderea Bazinului Olimpic, a centrelor de zi (în cazul cărora cantinele vor continua să funcţioneze) şi a multor alte obiective care implică mulţi participanţi!

„Am hotărât împreună cu colegii mei din Primăria Reşiţa, de la Secţia de Sport, de la Clubul Sportiv Municipal, împreună cu Poliţia Locală, împreună cu viceprimarul Adi Dacica, om care este specializat pe partea sportivă de ani de zile, să luăm câteva măsuri care să completeze măsurile luate de Ministerul Educaţiei, în primul rând pentru a veni în întâmpinarea eforturilor care se fac pentru diminuarea riscurilor de infectarea cu Coronavirus, a precizat primarul Ioan Popa, în cadrul unei conferinţe de presă. Toate aceste decizii sunt în primul rând ţintite spre cetăţean, spre interesul public. Am hotărât să suspendăm activitatea la nivel de copii şi juniori, la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa şi la Clubul Sportiv Şcolar, în toate secţiile de fotbal, handbal, lupte, judo, karate şi altele. Cu alte cuvinte, ar fi iraţional să se suspende cursurile la şcoală şi după aceea copiii să se întâlnească în grupuri mari, după-amiezele, la activităţi sportive, unde riscul de contaminare este mult mai mare decât la activităţile şcolare. Suspendarea activităţii Bazinului Olimpic a fost decisă din acelaşi raţionamente ca şi la activităţile pentru copii şi juniori, sunt vestiare, riscul de contaminare este foarte mare. În consecinţă, aceste activităţi vor fi suspendate pe perioada în care sunt suspendate cursurile şcolare. Şi dacă se va prelungi în zona de învăţământ, o vom face şi noi. Creşele îşi suspendă şi ele activitatea. Piaţa Ocico îşi suspendă activitatea, acolo vin câteva mii de oameni pe zi, sâmbăta şi duminica, şi cred că putem să facem o pauză. Am mai decis împreună cu colegii mei din echipa de organizare a Custom, să anulăm festivalul anul acesta“.

Edilul spune că este convins că până în iunie lucrurile se vor linişti, însă până atunci trebuie bătută palma cu artiştii şi trebuie vândute biletele: „E puţin probabil ca cineva în perioada asta, martie-aprilie, să se îmbulzească să cumpere bilete la un festival pentru care nu există certitudinea că se va ţine. Şi atunci ne poate impacta negativ bugetul oraşului. În consecinţă, am considerat că e mai bine să-l anulăm anul acesta şi dirijăm banii pe care îi aveam alocaţi pentru festivalul Custom în investiţii utilitare, pentru infrastructura oraşului“.

Popa a încheiat făcând un „apel la anularea tuturor deplasărilor care nu sunt esenţiale pentru ei în această perioadă“, mai ales plimbările fără un anume scop, pentru că „matematica spune că riscul de a contacta un virus este mult mai redus dacă stai într-o semi-izolare pe care ţi-ai propus-o tu personal ca individ. Sfatul meu este să tratăm cu seriozitate fenomenul şi s-ar putea să avem şansa să scăpăm mult mai ieftin decât alţii“.

JCS-Antoniu Mocanu