Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nu te grăbi să devii adult și să vezi ce înseamnă viața cu adevărat. Nu grăbi timpul și nu te ruga să treacă nici măcar la ora de matematică, pentru că într-o zi îți va fi dor până și de acele ore!

Crezi cât poți în povești cu zâne, prinți și zmei, mai târziu o să vezi că realitatea nu a ascuns pe niciunul dintre eroii tăi. Râzi până la lacrimi, plângi din suflet și joacă-te mult!

Ridică ochii din telefon, să vezi și tu cât de frumos este în jur. Ridică ochii și vezi că trece pe lângă tine copilăria și nu se mai întoarce. Uite, copile…

Tom și Jerry s-au împrietenit, nu mai au pe cine să amuze. Nu se mai aleargă, nu își mai pun capcane… cine să îi vadă? Pentru TikTok sunt prea demodați, dar mereu mai amuzanți decât tot ce apare pe această rețea. Popeye s-a îngrășat și mănâncă cheeseburgeri. Oricum spanacul lui nu mai este cool. Jack, piratul acela grozav, a găsit în sfârșit comoara, dar nu l-a văzut nimeni ca să-l felicite.

Să fii sincer. Nu trebuie (încă) să faci nimic din ce nu-ți place, să spui nimic din ce nu vrei, să primești lucruri pe care nu le vrei. Prea curând o să ți se umple viața de reguli, norme, de trebuie, de nu trebuie. Atunci vezi tu cum o să te descurci. Acum fii tu!

Copile, trăiește-ți copilăria! Iar tu, cel adult, să nu lași în umbră fărâmele copilului din tine!  Azi, de 1 iunie, mereu! La mulți ani tuturor copiilor din Caraș-Severin!

JCS-Nina Curița