Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Accidentul s-a produs astăzi după orele prânzului într-o zonă accidentată din împrejurimile Caransebeșului!

Victima, un copil 14 ani, a suferit răni grave: traumatism cranio cerebral și fractură de claviculă, dar și alte politraumatisme minore. La fața locului s-au deplasat imediat un echipaj SMURD Caransebeș și un echipaj Salvamont, care văzând starea copilului au cerut sprijinul elicopterului SMURD, care a sosit de la Arad. Băiatul era conștient când a fost preluat de elicopter și transportat laUnitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara.

“În jurul orei 15.10,  un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, a intervenit de urgență, in urma unui apel 112, pentru salvarea unui minor în vârstă de 14 ani care a suferit un accident cu bicicleta, în timp ce se plimba alături de un grup format din adulți și copii, în împrejurimile orașului Caransebeș, pe Valea Cenchii. Paramedicii de pe echipajul SMURD au trebuit să parcurgă, în cel mai scurt timp, o distanță de aproximativ 3 km pe jos, din cauza terenului accidentat, în sprijinul acestora venind și un echipaj al Serviciului Salvamont. Salvatorii ajunși la fața locului au evaluat rapid starea băiatului, au constatat că acesta era în stare conștientă,  suferind un traumatism  cranio-cerebral și alte politraumatisme minore, acordându-i primul ajutor medical și stabilizându-l,  solicitând în același timp sprijinul unui elicopter SMURD Arad, pentru transportarea acestuia de urgență la UPU Timișoara”, informează ISU SEMENIC.
JCS-L.A.