Caraş-Severin, Romania

ZĂGUJENI – Pompierii cărăşeni caută în râul Timiş, la această oră, un băiat de 17 ani, de la Centrul de Plasament din Zăgujeni. Daniel Brădeanu a plecat la scăldat cu alţi tineri şi s-a pierdut în ape, în zona unei foste balastiere! UPDATE. Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit în jurul orei 10 seara de scafandrii de la ISU Arad!

A fost cerut şi ajutorul ministrului de Interne, Marcel Vela, care a ordonat şi intervenţia scafandrilor. „Am ordonat să vină urgent şi doi scafandri de la Arad ca să intervină alături de cel de la Reşiţa şi celelalte forţe ale ISU Semenic“, ne-a spus ministrul de Interne. La locul intervenției se mai deplasează o autospecială de lucru cu apă și spumă (ASAS), încadrată cu 5 subofițeri de la Detasamentul Caransebeș, urmând a se crea o plasă pentru căutarea persoanei dispărute în amonte.

La faţa locului sunt prezente de asemenea echipaje ale Ambulanţei, Poliţiei şi va ajunge şi unul de la Salvamont.

La ora 19:11 s-a luat legătura cu dispecerul Hidroelectrica, Nicolae Tesari, pentru a nu se deversa apă din cele două baraje, de la Poiana Mărului și Rusca Teregova, și implicit pentru a nu pune în pericol intervenția scafandrilor în râul Timiș, in zona localității Zăgujeni.

UPDATE. În jurul orei 21.38, scafandrii de la ISU Arad au intrat în dispozitiv, iar 10 minute mai târziu trupul băiatului de 17 ani a fost găsit și recuperat cu barca de către scafandri. Din păcate, aceștia nu au mai putut decât să constate că tânărul era decedat!

JCS- Nina Curiţa