Copiii invata sa daruiasca - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Beneficiarii Centrului de Plasament Speranţa au fost colindaţi de elevii reşiţeni.

 Copiii Centrului de Plasament Speranţa din Reşiţa au fost vizitaţi, miercuri, de trei clase de elevi. Două dintre ele au fost de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, iar una de la Şcoala Gimnazială Nr. 2.

Cei mici au fost însoţiţi de învăţătoarele Simona Voin, Cornelia Bribete şi Florica Fetescu, alături de care elevii au cântat şi recitat poezii specifice perioadei în care ne aflăm. Alături de micuţii din centru s-au aflat şi o parte dintre bibliotecarele de la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” din municipiu, precum şi ist.dr. Dana Bălănescu, cea care a povestit cum a început să scrie istorioare de sărbători pentru copii.

La finalul programului artistic, copiii au primit cărţi şi dulciuri din partea bibliotecarelor, iar, la rândul lor, elevii de la Şcoala Nr. 2 le-au oferit daruri micuţilor de la Centrul Speranţa. Acţiunea s-a derulat sub egida Zilele Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, în cadrul cărora au loc mai multe manifestări şi activităţi dedicate utilizatorilor şi colaboratorilor instituţiei, dar şi publicului larg.

„Nu ne aflăm întâmplător aici, la Centrul Speranţa, pentru că ne propunem ca, pe viitor, să organizăm întâlniri cu copiii de aici, pentru a-i apropia de carte, şi pentru a le propune modalităţi diverse de promovare a lecturii, cum ar fi: ora de poveşti, dramatizări, ateliere de creativitate etc”, ne-a declarat managerul Bibliotecii „Paul Iorgovici”, Clara Maria Constantin.