Convietuirea longeviva, sarbatorita la Resita - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, a devenit din nou maestru de ceremonii pentru o nouă ediţie a unui eveniment cu tradiţie în urbe, menit să aducă un semn de preţuire celor mai longevive cupluri din municipiu.

Luni, 28 iulie, sub cupola Casei Municipale, au fost invitate 21 de cupluri care au păşit dincolo de 50 de ani de convieţuire. Primarul Stepanescu – asistat de Maria Miulescu, şeful serviciului reşiţean de evidenţă a persoanelor –, a acordat familiilor sărbătorite diplome, flori şi câte 300 de lei.

„Am avut posibilitatea să cunosc 20 de cupluri din Reşiţa, din cele 21 programate, care în această perioadă serbează 50 de ani de căsnicie pe care i-au petrecut impreună, spune primarul urbei. Este un moment special pentru mine, avem posibilitatea să ne cunoaştem, să aflăm o serie de lucruri, de aspecte din viaţa interesantă a acestor cupluri. Sunt oameni care au adus faimă Reşiţei, care au avut răspunderi în cadrul unor instituţii sau uzine, în vremea tinereţii lor, fapt pentru care noi, cei din conducerea primăriei şi a consiliului local, avem tot respectul. (…) vom prelua din experienţa dânşilor o serie de lucruri interesante şi benefice pentru administraţia publică locală“. Spre finalul evenimentului, cuplurile longevive sărbătorite au ciocnit un pahar de şampanie şi au dialogat cu şeful administrativului reşiţean.

Antoniu Mocanu