Caraş-Severin, Romania

INELEȚ – La începutul lunii iulie au fost demarate lucrările de renovare a şcolii de la Ineleţ. Acum lucrurile stau mult mai bine, datorită implicării voluntarilor de la Asociaţia „Eugeniu de Savoya“!

Pentru câţiva locuitori ai satului Ineleţ, viaţa merge mai departe, simplu şi modest, aşa cum au învăţat de la strămoşi. Iar pentru o mână de copii ai acestui sat izolat din Munţii Cernei, voluntarii Asociaţiei „Comanderia Eugeniu de Savoya“ din Timişoara au dorit să facă ceva, ceva care să rămână în urma lor.

Începând din vară, au fost demarate lucrările de renovare la şcoala din Ineleţ. În două expediţii organizate în iulie şi august, voluntarii au cărat cu atv-urile primele materiale de construcţie, dar şi pachete cu alimente pentru localnici. Între 21-22 octombrie s-a desfăşurat o nouă expediţie a acestei asociaţii care susţine comunitatea de la Ineleţ, iar lucrurile au început să prindă încet, încet, contur.

„Între 21-22 octombrie s-a desfăşurat o nouă expediţie cu lucrări de renovare la şcoala din satul izolat din munţi. Cu bucuria de a lăsa ceva în urmă, niciun efort nu pare prea mare şi pas cu pas lucrurile încep să prindă contur“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Eugeniu de Savoya“. Un ajutor necondiţionat a venit şi din partea Primăriei Cornereva, care s-a alăturat acestui frumos proiect încă de la începuturile sale.

JCS-Nicoleta Moraru