Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 11, avându-l ca președinte pe judecătorul Ion Cristinel Ungureanu (foto), a respins până azi, ca inadmisibile, un număr de cinci contestații primite în urma desfășurării procesului electoral de duminică, 9 iunie!

Prima, depusă de Partidul S.O.S. România, care solicita renumărarea voturilor nule la alegerile locale pentru Consiliul Județean, a fost respinsă ca inadmisibilă întrucât astfel de solicitări se pot face doar individual, la nivelul fiecărei secții de votare, pentru neregulile presupuse a fi săvârșite de acestea, iar nu prin contestație directă adresată BEJ.

A doua contestație, depusă de PNL, prin care se solicita luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea art. 112 alin. (1) din Codul administrativ și a Ordinului Prefectului nr. 132/09.04.2024, în sensul de a se respecta repartizarea mandatelor de consilier local în UAT Răcășdia pentru un număr de 11 consilieri locali, iar nu de 9 cum apare în urma verificării atribuirii mandatelor, a fost respinsă întrucât BEJ nu are competența de a stabili numărul de consilieri locali care revin UAT în raport de numărul de locuitori comunicat de INS.

Celelalte trei contestații, care solicitau renumărarea voturilor în unele secții pentru motiv de suspiciune de fraudă electorală, au fost respinse întrucât ele trebuiau adresate direct birourilor secțiilor respective competente. E cazul contestației candidatului AUR la funcția de primar al comunei Berzovia, Ioan Pop (care potrivit rezultatelor parțiale a pierdut la o diferență de 4 voturi); contestația candidatului PNL la funcția de primar al comunei Vărădia, Dănuț Ionel Mușa, precum și cea a candidatului independent la funcția de consilier local al comunei Topleț, Romeo Alexandru Pătrașcu.

JCS-Walter Fleck