Construcţiile de lângă DN 58 trebuie să dispară - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De ieri, Primăria Reşiţa a decis să pună la punct intrările în oraș. Odată cu intervenţia pentru tăiatul tufelor şi săparea şanţurilor, s-a putut constata că terenurile din zonă, proprietate privată, fie nu erau întreţinute, fie aveau construcţii prea aproape de drum, ceea ce este interzis de lege!

„Prea mult timp, aceste zone au fost ocolite de reprezentanții administrației locale și au ajuns să arate sub orice critică, recunoaşte Ioan Popa, primarul Reşiţei. Am început cu accesul dinspre Caransebeș, unde colegii de la Direcția de Întreținere intervin pentru a reface rigolele de pe marginea drumului și pentru a îndepărta vegetația crescută ani la rând în mod necontrolat. Anunț toți proprietarii de terenuri din zonă că au obligația să își întrețină într-un mod corespunzător proprietățile. Este inadmisibil ca, la nici măcar un metru de un drum național, unele persoane să ridice construcții ilegale. Pe lângă problema de estetică pe care orice om civilizat o observă la poarta de intrare în oraș, există și un adevărat pericol în cazul unor accidente. Nu degeaba este interzis prin lege să construiești la distanță de minim 10 metri de un drum național, chiar dacă terenul este proprietate privată“.

Primarul Reşiţei a făcut un apel către cei care deţin astfel de construcţii ilegale în zonă să le desfiinţeze. Nu de alta, dar în perioada următoare se vor face controale în acest sens şi se „promit“ amenzi, iar „cei care nu respecă legea vor plăti“, a încheiat Nelu Popa.

JCS-A.M.