Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Autoritatea județeană a scos la licitație, pe SICAP, concesionarea serviciilor de operare cu bacul pe Dunăre, între Moldova Nouă și Golubăț, în încercarea de a nu ne vedea obligați să returnăm peste 2 milioane de euro, pentru neîndeplinirea obligațiilor din contractul de finanțare, prin care catamaranul Baziaș 4 a fost achiziționat!

După ce pandemia a paralizat activitatea legată de trecerea Dunării cu bacul pe la Moldova Nouă, autoritățile județene s-au văzut nevoite să înlocuiască operatorul. Nu de alta, dar catamaranul Baziaș 4 a fost achiziționat printr-un proiect cu bani europeni, în parteneriat cu sârbii, și o bună perioadă a fost abandonat la malul Dunării, fără pază. Iar dacă bacul nu va face minimum 30 de călătorii pe Dunăre, cum e stabilit în contractul de finanțare, banii trebuie dați înapoi. Vorbim de undeva la peste 2 milioane de euro!

În acest context, vineri, 18 martie, Consiliul Județean a scos la licitație, pe SICAP, concesionarea serviciilor de operare a bacului de trecere tip catamaran Baziaș 4 și a pontonului Baziaș 3. Valoarea totală a contractului este de 285.090 de lei.

„Având în vedere că la nivelul autorității contractante nu există personal calificat în domeniul de exploatare a navelor, pentru a putea efectua serviciile de operare a bacului de trecere tip Catamaran Baziaș 4 și a pontonului Baziaș 3 s-a considerat oportună concesionarea serviciilor de operare. Bacul de trecere tip catamaran Baziaș 4 este o ambarcațiune fluvială, fără cabine de dormit, pentru 40 de pasageri și 20 de autovehicule cu masa maximă a fiecăruia de 10 tone, atestată pentru zona 3 de navigație a Dunării, pe sectorul Moldova Nouă (România) – Golubăț (Republica Serbia) care are ca scop principal asigurarea unei modalități de transport transfrontalier rapid, în vederea încurajării atât a transportului în scop economic, cât și pentru dezvoltarea turistică a zonei, acesta fiind operabil pe traseul: Moldova Noua – Golubăț“, informează autoritatea contractantă.

Ofertanții interesați sunt așteptați să-și depună cererile de participare până în 20 aprilie.

JCS-A.M.