Consiliul Judeţean bagă încă 1,2 milioane de lei în spitale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Silviu Hurduzeu a convocat vineri, 3 aprilie, Consiliul Judeţean în şedinţă extraordinară, cele mai importante proiecte fiind acelea prin care se alocă bani la aproape toate spitalele din Caraş-Severin!

Unităţile sanitare primesc bani pentru echipamente de protecție și aparatură medicală. Pentru că starea de urgență generată de epidemia de COVID-19 se prelungește, pentru că toate spitalele au nevoie de bani pentru a achiziţiona cele necesare. În şedinţa de vineri, a fost diminuată suma de 1,2 milioane de lei, prevăzută în bugetul propriu al județului Caraş-Severin pentru cultură, recreere şi religie.

„Starea de urgenţă şi ordonanţele militare opresc recreerea, diverse activităţi culturale, sportive pentru care au fost alocate anumite fonduri. Reducem suma pentru aceste activităţi. În această perioadă, importante sunt spitalele, iar eu vreau să dăm bani la toate, chiar dacă nu sunt în subordinea noastră“, ne-a spus preşedintele Silviu Hurduzeu.

Şeful judeţului a decis alocarea către spitalele din Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă a câte 150.000 de lei. „La Oraviţa şi Oţelu Roşu au nevoie pentru achiziționarea echipamentelor de protecție, iar la Moldova Nouă trebuie finalizată investiţia în stația de oxigen. Spitalului Județean de Urgență Reșița îi repartizăm încă 620.000 de lei pentru achiziția echipamentelor de protecție și a dezinfectanților, iar 130.000 de lei, pentru cumpărarea aparaturii medicale de care spitalul are nevoie“, a precizat Hurduzeu.

Suma alocată spitalelor se ridică la 1,2 milioane de lei. În urmă cu câteva zile, Consiliului Judeţean a mai alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa 952 de mii de lei, iar Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș i-a fost repartizată suma de 800.000 de lei, chiar dacă acesta nu este subordonat Consiliului Județean Caraș-Severin.

JCS-Nina Curiţa