Caraş-Severin, Romania

SACU – Materialul lemnos fără documente de provenienţă a fost ridicat de la o singură societate comercială. Poliţiştii cărăşeni împreună cu un specialist silvic al Gărzii Forestiere au făcut un control la o firmă din zona comunei Sacu, vizavi de legalitatea activităţii pe care aceasta o desfăşoară cu materialul lemnos.

„În urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozitul societăţii şi a comparării acestora cu stocurile deţinute în acte, s-a constatat că societatea deținea în depozit 78 de metri cubi de material lemnos de esență fag, tei, cireș și gorun, fără documente prin care să ateste legalitatea provenienţei. De asemenea, au fost efectuate verificări și în vecinătatea depozitului, la aproximativ o sută de metri de acesta fiind identificați 23 de metri cubi de material lemnos de esență gorun, care era acoperit cu diferite obiecte din plastic, prelate și crengi. Despre această cantitate de material lemnos administratorul societății a declarat că nu ar avea cunoștință“, ne informează Poliţia judeţului.

Pentru cele constatate, oamenii legii au aplicat societăţii respective o amendă de 6.000 de lei, dispunând confiscarea a 101 metri cubi de material lemnos.