Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Polițiștii au surprins un bocșean în timp ce conducea un microbuz de transport elevi, cu copii pe care-i ducea acasă, deși era sub influența alcoolului. Când a văzut echipajul de poliție, a virat pe o stradă lăturalnică, însă a fost oprit rapid!

„Astăzi, la ora 14.14, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au depistat pe strada Bistriței din oraș, un bărbat de 37 de ani din Bocșa, în timp ce transporta cu un microbuz local destinat transportului de elevi, mai mulți elevi de la școală către domiciliile acestora, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că șoferul microbuzului avea o alcoolemie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. La vederea echipajului de poliție conducătorul microbuzului a virat dreapta cu scopul de a se sustrage verificărilor, acesta fiind oprit după circa 50 de metri, pe strada lăturalnică. După testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus imediat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.“, informează Poliția județului.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Conform prevederilor Codului penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Iar pentru că persoana efectuează transport public de persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța rutieră, efectuate în cadrul Planului de operațiuni Roadpol „Truck &Bus”, pentru verificarea respectării de către conducătorii autovehiculelor de transport persoane și transport marfă, a normelor rutiere. „Respectați legea! Nu puneți în pericol viața persoanelor pe care le transportați și prețuiți-vă propria viață și libertate!“, este sfatul dat de Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.