Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul liberal cărășean Dumitru Rujan crede că acordul la nivel european prin care multinaționalele sunt supuse unui impozit minim de 15% va duce la crearea unui mediu concurențial echitabil și la eliminarea societăților de tip „cutie poștală“, folosite pentru evaziune fiscală! 

În luna decembrie 2022, statele membre ale UE au ajuns la un acord prin care multinaționalele vor trebui să plătească un impozit pe profit de minim 15%. Măsura introducerii unui impozit minim global a fost anunțată la jumătatea anului trecut și următorul pas este taxarea companiilor în statele în care realizează profitul. „Este vorba de o serie de măsuri care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2024 și care vor stabili standarde de transparență astfel încât utilizarea unor astfel de societăți în scopul evaziunii fiscale să poată fi detectată ușor de către autoritățile statelor membre, a precizat liberalul cărășean.

Parlamentarii liberali au votat în Parlamentul European pentru eliminarea posibilității utilizării societăților de tip «cutie poștală» în scopul comiterii de evaziune fiscală în UE. Noile măsuri sunt menite să asigure condiții de concurență echitabile pentru întreprinderile europene și să genereze venituri adecvate la bugetele de stat“. Potrivit deputatului Rujan, se vor folosi indicatori precum valoarea veniturilor înregistrate, tipul de activități comerciale desfășurate, numărul de angajați sau spațiile utilizate. Iar contribuabilii de rând nu trebuie să suporte sarcini financiare suplimentare din cauza celor care încearcă să se eschiveze de la plata impozitelor care le revin, a încheiat Rujan.

JCS-T.K.

1 Comentariu

  1. Cine vine să ne explice cu impozitele și economia ?
    Unul care a terminat ceva specializare pe partea de ecologie ?
    De asta o duce Carașul atât de bine, pentru că e plină de senatori și deputați cu „expertiză” în economie.

Adaugă comentariu