Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La Reşiţa, la Complexul Sportiv Superfit s-a desfăşurat concursul „Western Carphatians Functional Fitness”, întreceri rezervate seniorilor şi juniorilor. Este primul concurs de Functional Fitness – fitness cu propriul corp, ce a avut loc în România.

Au luat parte la întreceri 17 sportivi din Cluj, Oravița, Bocșa și Reșița. Rezultatele la categoria junioare sunt: locul 1 Alexandra Constantinovici – Reșița, locul II Andra Kradyel – Reșița și locul III Diana Roșu – Reșița. Categoria senioare: locul 1 Daiana Ilie – Bocșa, locul 2 Magda Cătană – Reșița și locul 3 Giorgi Florentina Magdas – Oravița. Categoria seniori: locul 1 Nicolae Valer Pașca – Cluj, locul 2 Sergiu Ghimboașă – Reșița și locul 3 Şerban Creşneac – Reșița.

„Au participat destui sportivi care n-au știut ordinea exercițiilor, dar a fost foarte bine. Păcat de cei care nu au venit, pentru că prin aceste concursuri îți poți valorifica calitățiile motrice la maximum. Am făcut și eu o sesiune în afara concursului și respir un pic mai greu. Am ales ca la acest concurs să nu folosim mai drastic arbitrajul. De exemplu, când te pui jos nu ai voie să pui genunchii pe sol, n-ai voie să atingi coapsele cu palmele. Sunt câteva reguli stricte și foarte bine puse la punct. Este rău că nu foarte multă lume face în țară aceste exerciții, adică antrenamente cu propriu corp”, a declarat Mihai Petreanu, președintele Uniunii Internaționale Functional Fitness League.

În luna septembrie din acest an va avea loc finala Campionatului Național de Functional Fitness Bodyweight. Până atunci în perioada 21-23 iunie se va desfășura un curs pentru arbitri tot la Reșița, iar în luna iulie, la Constanța, este programat un nou concurs de FFB.