Caraş-Severin, Romania

DOCLIN – 2017 ar putea fi anul modernizării integrale a drumurilor. Confortul este şi el în vizor. Scriem asta deoarece din ianuarie 2017 vor demara lucrările la un drum agricol din centrul de comună, iar alte porţiuni sunt în vederile Primăriei Doclin pentru a fi modernizate.

De îndată ce vremea o va permite, Primăria va emite ordinul de începere a lucrărilor la drumul agricol, în lungime de 10 km, care scoate traficul de pe DJ 585 Biniş-Tirol şi DJ 572 Doclin-Tirol. Conform primarului Dănuţ Oană, este vorba despre o investiţie în valoare de un milion de euro.

În vederile Primăriei se află şi drumurile din interiorul comunei. În cursul acestui an, mai multe porţiuni de drumuri din comună, în lungime totală de 6 km, au fost reabilitate graţie unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre o investiţie de 860.000 de euro. Pentru 2017, Primăria are în vedere alţi 6 km de drumuri din satele comunei, pe care le vrea reabilitate cu bani europeni. „Aşteptăm să apară Ghidul solicitantului pentru a întocmi un proiect în acest sens. Dacă vom reuşi să atragem această finanţare, am avea reabilitate aproape integral drumurile din comună”, declară primarul Oană. Pentru ca acest obiectiv să se realizeze, Primăria contribuie şi ea cu ce poate. Astfel, în luna martie, 400 m de drum din satul Biniş vor fi modernizati cu fonduri proprii. O investiţie care costă Primăria cam 250.000 de lei.

Pentru anul viitor, Primăria Doclin ţinteşte şi spre introducerea reţelei de canalizare în satul Tirol. În acest sens, a fost întocmit un studiu de fezabilitate şi a fost depus un proiect prin care se vrea atragerea de fonduri tot prin PNDL. Conform proiectului, viitoarea reţea va avea o lungime de 7 km, va fi prevăzută cu staţie de epurare şi va costa un milion de euro. „Încă din 2009, la Tirol am introdus apa curentă cu bani de la Guvern. Ne dorim să avem canalizare. Deocamdată am depus proiectul, aşteptăm să primim răspuns”, încheie primarul Oană.