Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Începutul de an a adus veşti bune pentru locuitorii comunei Forotic. Proiectul de introducere a gazelor naturale este în grafic, iar mai nou, comuna Forotic va avea şi propriul steag!

Recent, primarul comunei Forotic a anunţat cu mândrie, aşa cum îi stă bine bănăţeanului, faptul că, potrivit unei hotărâri, Guvernul a aprobat modelul şi semnificaţia elementelor pentru steagul acestei localităţi. Şi pentru că o veste bună nu vine niciodată singură, administraţia locală a obţinut avizul de principiu şi soluţia tehnică de racordare la reţeaua de gaze naturale.

„Bifăm un pas important spre racordarea comunei la rețeaua de gaze naturale. Un pas mic, dar mergem înainte. Acest aviz ne confirmă faptul că proiectul este realizabil, mergem pe calea cea bună și putem trece la următoarea etapă. În cursul anului trecut am făcut mai multe demersuri pentru dezvoltarea comunei, printre care un parteneriat cu comuna Doclin pentru racordarea comunelor la rețeaua de gaze naturale din orașul Bocșa. Urmează identificarea unei firme de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate. După realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, pentru finanțare, proiectul va fi depus prin Programul Național de Redresare și Reziliență sau Anghel Saligny“, a declarat Alexandru Sporea, edilul comunei Forotic.

JCS-Nicoleta Moraru