Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 4.000 de calculatoare recondiționate sunt disponibile pentru școlile din țară până la sfârșitul anului!

Este vorba despre proiectul „Dăm click pe România”, prin care școlile, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale se pot înscrie cu propunerea lor de proiect pe platforma educlick.ro, pentru a putea beneficia de echipamentele IT recondiționate de Asociația Ateliere Fără Frontiere (AAF). Data limită este 14 aprilie, câștigătorii urmând a fi anunțați pe 2 mai.

Conform AAF, se pot înscrie școli care nu dețin echipamentele cu care elevii să învețe noțiuni digitale de bază, asociații non-profit sau instituții sociale care aduc soluții pentru educația digitală a tinerilor din zone marginalizate ale țării, precum și organizații care sprijină cetățenii ucraineni sosiți în România. Proiectul vine în sprijinul școlilor din zone rurale sau urbane marginalizate, unde infrastructura digitală lipsește din școli.

Anul trecut, trei școli din județ au primit calculatoare grație acestui proiect. Acestea sunt Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeș, Școala Gimnazială „Aurelian Peia” din Ezeriș și Școala de Beton Primară din Reșița care au primit 20 de calculatoare. „Calculatoarele donate ajută foarte mult desfășurarea activităților școlare și accesul elevilor la surse de informare” aflăm de la Cristiana Leică, profesor pentru învățământul primar.

JCS-Ionel Ivașcu