Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Fiecare elev îşi va putea afla rezultatul doar pe baza codului unic, pe care trebuie să-l completeze în raportul primit la predarea lucrării!

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor – RGPD, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat, se arată într-un comunicat remis redacţiei din partea ISJ Caraş-Severin. În conformitate cu prevederile acestui Regulament, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Încă de azi, 17 iunie 2020, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport care conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat în momentul predării lucrării scrise.

Este pentru prima dată când rezultatele la examene vor fi afişate astfel, elevii fiind informaţi abia azi că îşi vor vedea notele doar pe baza codului unic completat în raport.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media. Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

JCS-A.G.