Cluburile Lions Onix şi Rotary adună bani pentru spitale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În consonanţă cu deviza sub care desfăşoară o serie de acţiuni caritabile, respectiv „E momentul să fim buni!“, Lions Club Onix Reşiţa susţine Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa!

Ca de fiecare dată când a fost nevoie, „leoaicele“ s-au mobilizat exemplar în această bătălie de combatere a efectelor noului coronavirus. Zi de zi fac eforturi pentru a găsi oameni ce pot susţine financiar această bătălie, iar cu banii adunaţi se zbat să facă rost din stocurile oricum puţine, sau aproape epuizate, de acele materiale şi echipamente medicale atât de necesare în aceste zile.

Medicul oftalmolog Felicia Quint, preşedintele Clubului Lions Onix pentru zona 5 Vest (Reşiţa, Lugoj şi Timişoara) a spus că eforturile comune contează cel mai mult în această luptă, iar mediul privat n-a stat deoparte: „Noi am primit de la Electroechipament SA 4.000 de euro, iar Rotary Club a primit alţi 4.000 de euro. Fiecare a făcut investiţii cu suma primită, dar noi am mai cumpărat materiale, tot din nişte sume primite înainte de la Electroechipament SA., la care au mai contribuit şi alte firme private şi oameni de bine şi am ajuns la 5.000 de euro. Din banii adunaţi, noi am făcut comenzi, pentru că ne înţelegem foarte bine cu Fundaţia Comunitară, pe care am ajutat-o, dealtfel, împreună cu Lions Club, să se dezvolte. Acum colaborăm, fiindcă, de pildă, dacă ei ştiu de unde se iau anumite materiale, ne spun nouă, iar noi întrebăm medicii, ca să vedem unde şi cum, trebuie să ducem mai multe. Chiar joi am mai achiziţionat un nebulizator, fiindcă în urma discuţiilor cu doctoriţa Naidan de la Contagioase, mai era necesar încă un nebulizator. Practic, unde sunt oameni de bine care doresc să se alăture efortului nostru, ei vin, iar împreună cu Fundaţia Comunitară ne interesăm unde mai există pe stoc, fiindcă peste două luni… e deja târziu, avem nevoie în cel mult 10 zile, două săptămâni, acolo unde mai sunt stocuri de asemenea materiale şi echipamente. Aşa că am achiziţionat în fiecare zi, în funcţie de ce necesităţi sunt în cele trei secţii în primul rând, ba măşti, ba halate, ba mănuşi. Noi ne mobilizăm, mai dăm de la noi, de unde nu avem mai cerem, astfel că împreună să facem ce putem pentru a sprijini această campanie de luptă împotriva COVID-19. Deci, în nici un caz nu e vorba de concurenţă, ci de unirea forţelor, pentru a face cât mai mult bine, să aducem ceea ce e nevoie, că şi-aşa sunt unele probleme în care nu putem să ajutăm“.

Suma adunată este destinată achiziţionării unor materiale şi echipamente de primă urgenţă: un nebulizator care va dota sectia de Contagioase şi trei injectometre care vor dota sectia ATI, acestea fiind deja achitate şi se aşteaptă livrarea lor. De asemenea, în perioada următoare se vor mai achizitiona KIT-uri cu halate sterilizate (1.500 ron/buc), precum şi Măşti FFP3, în scopul sprijinirii activităţii personalului din spital.

Şi pentru că Lions Clubs District 124 România pune Leu pentru Leu într-o campanie naţională de strângere de fonduri pentru spitalele din România, preşedintele pentru zona 5 Vest, care coordonează toate cluburile Lions Onix din Reşiţa, Lugoj şi Timişoara, medicul oftalmolog Felicia Quint a specificat: „Campania leu cu leu este campania naţională a districtelor, 124 România. Noi, Clubul Lions Onix Reşiţa, am donat deja în această campanie 2.000 lei, iar disctrictul Lionx Onix zona 5 Vest pune alţi 20.000 lei. Ideea este alta, şi-anume, cu cât pune mai multă lume nişte bani, cu atât districtul dublează suma, iar banii aceştia se folosesc tot pentru aşa ceva, pentru această luptă cu noul coronavirus“.

JCS-Alexandra Gorghiu

.