Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La o lună și jumătate, de când a început campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea de aparatură și echipamente pentru linia întâi în lupta anti-COVID-19, clubul își face socotelile!

Asta nu înseamnă că nu face eforturi în continuare pentru atragerea de fonduri pentru noi materiale și echipamente medicale, atât de necesare Spitalului Județean de Urgență Reșița, în special secțiilor care luptă cu virusul care ne-a dat tuturor viața peste cap. Leoaicele au considerat însă că, deocamdată, grație generozității celor care au sprijinit aceste eforturi, oameni cu suflet, oameni de afaceri sau diverși sponsori, au fost donate suficiente echipamente de primă necesitate și e momentul unei retrospective a acestei campanii. În paralel cu ceea ce a reușit să facă în acest interval Clubul Lions Onix Reșița, SJU Reșița a primit ajutor și din campania națională inițiată de Lions Clubs District 124 România, respectiv ”Lions România pune LEU pentru Leu”.

Așa cum a precizat preşedintele pentru zona 5 Vest, medicul oftalmolog Felicia Quint, în cadrul campaniei districtelor, cei 2000 de lei donați de clubul reșițean au fost dublați, iar din sumele adunate la nivel național s-au făcut achiziții pentru toate spitalele din țară, însă unele au primit mai multe materiale și echipamente, în funcție de gravitatea situațiillor cu care s-au confruntat. Astfel, din campania districtelor, Reșiței i-au fost repartizate 600 de măști și 100 de viziere. Separat, din eforturile Clubului Lions Onix Reşiţa, au fost achiziționate pentru SJU Reșița următoarele materiale și echipamente medicale: 10 bidoane a câte 4 l dezinfectant pentru suprafețe; 700 perechi mănuși chirurgicale; 150 viziere; 1000 măști; 3 injectomate pentru administrarea intravenoasă fracționată de antibiotic; 2 nebulizatoare și 1 bidon de 5 l dezinfectant pentru nebulizatoare; 1 tunel decontaminare cu ultraviolete și pulverizare soluții dezinfectante cu covoraș mobil.

Am considerat, că e momentul să facem un bilanț al acestor achiziții fiindcă, deocamdată, am cam luat ce era mai important în această luptă împotriva COVID-19. Toate aceste materiale și echipamente medicale au fost cumpărate și donate în urma discuțiilor pe care le-am avut, în prealabil, cu medicii de pe secții, care au știut de ce au nevoie. Acestea au fost repartizate secțiilor ATI, Infecțioase și UPU. Ceea ce doresc să subliniez este faptul că noi nu am încheiat această campanie, vom continua să atragem fonduri de la sponsori, oameni din sectorul privat, oameni cu suflet, cărora le mulțumim pentru susținerea și deschiderea de care au dat dovadă în toată această perioadă de foc”, a adăugat dr. Felicia Quint.

JCS-Alexandra Gorghiu