Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA. Premierul României a salutat lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către ţara noastră a mai multor instrumente din domeniul protecției granițelor externe ale Uniunii Europene, precum azilul, returnările și, bineînțeles, managementul frontierelor!

Autoritățile române vor avea șansa de a arăta partenerilor europeni modul în care bunele practici românești în aceste domenii pot fi implementate la scară largă.

„Acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care țara noastră l-a luat în ceea ce privește soluționarea în mod durabil a migrației. În acest demers de anvergură europeană, România vine cu o experiență care presupune securizarea frontierei externe a UE într-o zonă geografică strategică, gestionarea eficientă a migrației și, implicit, asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetățenii europeni. Punctul de pornire al acestui important proiect-pilot este scrisoarea de intenție semnată de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson și de ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În acest nou proiect european, contribuției românești i se vor adăuga sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei de la Bruxelles și al instituțiilor europene specializate, precum Agenția UE pentru Azil, EUROPOL și FRONTEX.”, a spus premierul României, președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă.