Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Noul președinte al liberalilor, Florin Cîțu, a obținut, sâmbătă, 2878 de voturi, iar Ludovic Orban a fost votat de 1898 de delegați PNL!

În prima sa reacție după alegerea ca președinte al PNL, premierul Florin Cîțu a declarat că de-acum înainte partidul va fi unul unit și își va canaliza toate resursele împotriva adversarului politic, pe care l-a nominalizat ca fiind PSD. „De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban a anunţat sâmbătă, la finalul Congresului PNL, că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor și nu mai vrea niciun parteneriat cu șeful statului: „Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu. Din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”.

 Cum au votat liberalii cărășeni?

Sigur că la o diferență de 1000 de voturi, votul celor 113 cărășeni nu a cântărit enorm, însă din sursele noastre am aflat că foarte mulți cărășeni cu state vechi în ale liberalimsului au votat cu Orban. Președintele CJ, Romeo Dunca, a spus, înainte de alegeri, public și clar, că votul său merge către Ludovic Orban.

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a anunțat că și-a asumat cu o zi înainte de Congresul PNL că o să voteze cu Florin Cîțu. „Începând de astăzi este o nouă etapă în evoluția PNL, cu un nou Președinte și o nouă echipă! Mi-am asumat de ieri (vineri – n.r.) că la acest congres voi vota cu Florin, deoarece așa cum am anunțat și public, este nevoie de un parteneriat solid cu Președintele României și de o guvernare stabilă în situația complicată in care ne aflăm acum, de criză economică și sanitară, pe care o poate rezolva doar un Prim-Ministru Președinte. (…) În Guvernul PNL din 2019-2020, am lucrat excelent cu ministrul de finanțe Florin Cîțu, un economist de excepție. Deși erau foarte multe probleme în starea de urgența sau în cea de alertă, fiind o situație grea la nivel mondial, domnia sa a ajutat extrem de mult Ministerul Afacerilor Interne. Felicit ambii competitori, îl asigur de respect pe domnul Ludovic Orban  si îi urez mult succes noului Președinte al PNL, domnului Florin Cîțu!“, a precizat Marcel Vela.

Adevărul este că Ludovic Orban merită să fie respectat de PNL Caraș-Severin, mai ales că a fost singurul premier  care a avut în Guvernul său un ministru de Interne din județul nostru…

JCS-Nina Curița