Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Un nou proiect cu finanțare europeană a fost contractat astăzi în Regiunea Vest, acordul fiind parafat între primarul Bocșei, Eugen Cismăneanțu și șeful ADR Vest, Sorin Maxim!

Este o investiție pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor din orașul Bocșa, care cuprinde trei principale direcții: amenajarea Casei Etnografice, a Galeriei de Mineralogie „Constantin Gruescu” și a unui Observator astronomic, prin reabilitarea și extinderea unui imobil situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 39; reabilitarea, extinderea și amenajarea Muzeului „Constantin Lucaci” – clădirea de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 41; reabilitarea și modernizarea unor străzi din zona de Nord – Bocșa Română: Flotației, Morii, Bichistin, Oltului, Livezilor, Izlazului și Romanițelor, diferite tronsoane.

Valoarea totală a investiției este de aproape 12 milioane de lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 11,5 milioane lei. Proiectul este finanțat prin Regio-POR 2014-2020, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (#SUERD). Perioada de implementare este de 24 de luni.

JCS-L.A.