Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Arborii ornamentali plantaţi de municipalitatea reşiţeană continuă să stea în drumul unora, care fie-i distrug, fie-i fură.

Municipalitatea reşiţeană continuă să se confrunte cu furturile şi actele de vandalism comise împotriva bunurilor publice. Astfel, dacă nu demult mai mulţi cireşi japonezi au dispărut sau au fost rupţi inclusiv de pe strada Progresului, iată că zona este din nou ţinta unor atacuri.

Din constatările funcţionarilor din cadrul Serviciului Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de Iluminat Public şi Deszăpezire, mai mulţi arbori au fost rupţi de pe raza municipiului, şi anume doi cireşi japonezi de pe Strada Progresului, doi tei „Europa“ de pe Bulevardul Republicii, un salcâm de pe strada Ţarcului şi un arţar roşu din cartierul reşiţean Moroasa.

De asemenea, angajaţii primăriei au constatat că au fost furaţi şi doi arbuşti de tuia (thuya globosa), din zona complexului comercial Hehn. În prezent, municipalitatea ne informează că poliţia locală face verificări pentru identificarea făptaşilor care, dacă vor fi prinşi, vor fi sancţionaţi contravenţional.

Antoniu Mocanu