Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ciprian Urican este noul coordonator al Centrului de copii și juniori al clubului de fotbal CSM Școlar Reșița. Orice echipă care se respectă trebuie să aibă o pepinieră proprie pentru a forma fotbaliști de perspectivă, spune profesorul Urican, care speră ca metodele sale de lucru să-și arate roadele în următoarele sezoane.

„Sunt câteva lucruri care se vor schimba în ceea ce privește metodologia de lucru. Ne trebuie jucători performanți, este o perioadă de adaptare pentru toți: antrenori, juniori și părinți. Mă refer în special la părinți, este adevărat că au un rol determinant, dar trebuie să înțeleagă că cei care-i îndrumă și îi pregătesc pe copiii lor sunt mai profesioniști decât ei. Scopul este comun atât pentru părinți, cât și pentru antrenori. Adică ca acel copil să ajungă fotbalist. Aș vrea să dau ca și exemplu perioada în care am activat la CSU Craiova. Am avut contract un an de zile, iar la sfârșitul acestuia am reușit să promovez opt jucători în Liga 1. Primul pas pe care trebuie să-l facem este ca la nivel de copii și juniori și la echipa mare, toată lumea să lucreze după aceleași principii și mijloace. Trebuie să se facă acest lucru pentru a nu mai fi o sincopă atunci când un tânăr termină junioratul și trebuie să debuteze la echipa de seniori”, a declarat prof. Ciprian Urican.

La clubul din Valea Domanului a avut loc o primă ședință cu antrenorii de la Centrul de copii și juniori, iar obiectivul comun este promovarea cu succes a cât mai mulți tineri. La acestă primă ședință au participat și antrenorii care se ocupă de echipa de seniori a Reșiței.