Cine nu-si taie iarba va fi „tuns“ la buzunare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Astfel sună avertizarea făcută de Primăria Reşiţa la adresa proprietarilor şi asociaţiilor care-şi lasă stufăriş în ogradă sau în faţa clădirii.

Municipalitatea a decis să mai tragă odată un semnal de alarmă la adresa celor care uită să-şi tundă iarba din faţa casei sau din jurul blocului. Potrivit şefului administrativului reşiţean, obligaţia aparţine în primul rând comunităţii, dar şi proprietarilor, locatarilor sau celor care administrează diferite spaţii. Totuşi, pentru ca urbea să nu cadă-n paragină, s-a decis iniţierea unui proiect de hotărâre de consiliu prin care municipalitatea să intervină pe lângă căile de acces.

„Am anunţat cetăţenii reşiţei despre aceste necesităţi de intervenţie, inclusiv la Billa, inclusiv la Direcţia de Asistenţă Socială a Judeţului, spre exemplu, şi-n alte părţi, care au nişte obligaţii, au buget sau să-şi găsească bani. Pentru că există şi măsuri restrictive, şi vom aplica amenzi!, avertizează Mihai Stepanescu. Deja am intrat în perioada de vară şi e nevoie de întreţineri succesive. Până acum vreo cinci, şase ani, se cosea foarte puţin, după ureche. Noi ne-am extins şi pe străzi lăturalnice, Serviciul de Întreţinere şi-a făcut datoria. Cred că era mai greu dacă mai era Urbanul sau nu ştiu care direcţie, care au falimentat“.

Edilul spune că i-a tot informat pe cei vizaţi şi că, potrivit actualelor reguli, „10 metri în jurul blocului, orice administrator trebuie să taie iarba, să doteze cu bănci, să pună flori, iar dacă sunt construcţii, fie obţine o autorizaţie, fie încheie un parteneriat cu primăria. Asta cere legea, spre exemplu, pentru un gard viu, un foişor, o structură uşoară. (…) În Centrul Reşiţei, lângă Garda de Mediu, este o grădină unde nu se taie iarba. O vom tăia noi, pe margine, doi metri, pentru că trec turişti, reşiţeni, dar nu putem interveni pe proprietatea omului. Am tot atras atenţia, inclusiv prin adrese scrise, dar se pare că unii înţeleg, alţii nu, unii sunt în Reşiţa, alţii nu“.

Antoniu Mocanu