Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Şeful administrativului municipal bănuieşte că schimbările au fost împinse de „conducătorul ostilităţilor din spitalul din Caransebeş, dr Borcean“!

Întrebat de schimbările din managementul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, primarul Felix Borcean spune că nu este de acord cu afirmaţiile care circulă în ultimele zile la acest capitol. Despre noul manager, Călin Grozăvescu, spune că i-a fost coleg în liceu, că l-a apreciat tot timpul, atât pentru prestanţa sa ca medic – numindu-l „medic de toată isprava“ –, cât şi pentru calitatea umană. Însă găseşte că schimbarea de management nu este una oportună, pentru că lucrurile funcţionau deja bine cu vechiul manager, Adrian Cican. Mai mult l-a surprins, însă, schimbarea managerului economic…

„Într-adevăr, pe Călin Grozăvescu eu l-am avut director medical şi i-am propus chiar să fie manager al spitalului dar nu a dorit, pentru că niciun medic din spitalul din Caransebeş nu doreşte să fie manager pentru că înseamnă o pierdere foarte mare la salariu, ne-a mărturisit edilul. E un motiv destul de întemeiat pentru orice medic şi cred că şi în momentul de faţă Călin Grozăvescu a acceptat funcţia aceasta puţin forţat. Cred că a fost un pic forţat, un pic împins de la spate, bănuiesc, şi de către conducătorul ostilităţilor din spitalul din Caransebeş, dr Borcean“.

Primarul crede că „a fost o schimbare total neinspirată în momentul de faţă, în condiţiile în care spitalul din Caransebeş funcţiona foarte bine, tot ceea ce s-a întâmplat în spitalul din Caransebeş era în asentimentul întregii comunităţi din Caransebeş sau a marii majorităţi, indiferent de culori politice“.

Cât despre nefuncţionalitatea reţelei de oxigen şi a aparatului PCR, edilul a precizat că nu este vorba despre vreo greşeală sau rea intenţie, ci pur şi simplu despre etape şi investiţii care au un anumit parcurs: „Doar ce a venit de o zi aparatul PCR, este finanţat de Consiliul Judeţean, şi într-adevăr este doar reţeaua de oxigen, însă urmează să vină şi staţia de oxigen, este o finanţare care va veni. (…) Nimeni nu poate contesta investiţiile care s-au făcut în municipiul Caransebeş, atât din bugetul local, cât şi din donaţii sau din bugetul Consiliului Judeţean. Nu s-a lăudat nimeni că sunt funcţionale sau că aparatul PCR funcţionează deja din momentul în care a venit. Nici cel de la Reşiţa nu este funcţional, deşi s-a făcut atâta tam-tam, dar nimeni nu se leagă de el, doar de cel din Caransebeş“.

Felix Borcean a mai precizat că, iniţial, Adrian Cican a fost numit pe o perioadă de două luni, după care i s-a prelungit interimatul, pentru că nu s-a prezentat nimeni la concurs. Însă primarul crede că managerul Cican ar fi fost schimbat oricum, chiar dacă ar fi luat vreun concurs, susţinându-şi afirmaţia cu exemplul Reşiţei, unde managerul a fost suspendat deşi luase concursul.

JCS-Antoniu Mocanu