Cine are carma are si volanul... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sorin Frunzăverde şi Nicolae Ştefănescu s-au tachinat şi pe tema sancţiunilor date transportatorilor anul trecut.Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului (DADPP) prezentat, în ultima şedinţă a CJ, raportul contravenţiilor aplicate în 2011 anumitor transportatori care au încălcat prevederile OG nr. 43/1997 privind circulaţia pe drumurile publice.

Din informarea respectivă reiese că angajaţii Direcţiei au aplicat 172 de avertismente şi două amenzi contravenţionale. Totalul celor două amenzi este de 21.000 de lei, una dintre firme fiind amendată cu 6.000 de lei, iar cealaltă cu 15.000 de lei.

Consilierul Nicolae Ştefănescu l-a întrebat, în faţa plenului CJ, pe Ianăş Roşeţ, directorul DADPP, de ce nu s-a făcut publică lista celor care au primit avertisment ci doar a celor amendaţi, la care acesta a răspuns că „în şedinţa următoare o să vă aduc numele tuturor celor 172 de transportatori“.

Discuţia nu s-a mai lungit pentru că preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, i-a spus ironic lui Nicolae Ştefănescu că ar trebui să fie mulţumit că s-au dat doar avertismente: „Asta înseamnă că noi îi controlăm doar pe-ai noştri, pe ai voştri îi lăsăm în pace. Ar trebui să apreciaţi“.

Evident, nici Ştefănescu nu a rămas dator: „Şi eu care credeam că ăia amendaţi sunt ai noştri…“

Nina Curiţa