Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De fapt, nimeni. Totul a pornit de la un mesaj trimis de Christian Nistor, un cititor CAON, pe o rețea de socializare.

„Despre accidentul mortal petrecut în urmă cu câteva zile, pe raza localității Oțelu Roşu, în urma căruia o femeie a fost ucisă de un automobil, de ce nu scrieți? Accidentul l-a produs cumva o persoană căreia i se pot acoperi faptele? Dvs. ce jurnalişti sunteți? Nu există jurnalism selectiv“, concluziona omul, revoltat.

Am luat legătura cu Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, care, după ce l-a contactat pe şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, ne-a dat verdictul: „Nu a murit nimeni în urma vreunui accident rutier produs la Oţelu Roşu! Cel puţin nu în ultimele zile. A fost într-adevăr un accident rutier, în 7 noiembrie, produs pe o trecere de pietoni, un conducător auto lovind o femeie care se angajase în traversarea străzii. Însă evenimentul, înregistrat iniţial cu rănit uşor, s-ar putea modifica în rănit grav, însă după ce vom şti care este numărul de zile de îngrijiri medicale, care sunt rezultatele expertizei. De altfel, în aceeaşi seară, la vreo 20 de minute după accidentul de la Oţelu Roşu, s-a mai produs unul, tot cu o persoană rănită, de această dată pe DN 6, între Sacu şi Constantin Daicoviciu. Un bărbat care traversa pe loc nepermis pe drumul naţional a fost rănit uşor, însă şi acolo s-ar putea schimba situaţia, în funcţie de evoluţia medicală“.

Omul legii ne-a asigurat însă că în ambele cazuri se derulează cercetări, că nu este nimeni protejat, şi că este doar vorba de o tactică a Poliţiei judeţului de a nu face reclamă accidentelor rutiere, şi aşa prea prezente în cotidian.