Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cercetările în cazul de trafic de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, care au culminat, joi, cu 14 percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, continuă, oamenii legii prezentând rezultatele acţiunilor.

„600 de doze de susbstanțe etnobotanice, arme albe, bunuri susceptibile a proveni din furturi au fost ridicate în urma celor 14 percheziţii efectuate, joi, 16 iunie, de poliţiştii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraş-Severin. (…) Nouă persoane au fost conduse la audieri, dintre care cinci au fost reţinute pentru 24 de ore“, ne informează Poliţia judeţului, cu precizarea că persoanele reţinute urmează să fie prezentate Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit oamenilor legii, intervenţia în forţă a mascaţilor a fost efectuată în cadrul unui dosar penal având ca obiect un grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Gruparea infracțională cuprindea diferite celule, fără a avea un lider anume. În acest cadru, lugojenii s-ar fi ocupat de aprovizionarea cu droguri, iar cărăşenii se aprovizionau şi de la ei, şi din alte surse, ocupându-se totodată şi de distribuire.