CARANSEBEȘ – Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) s-a supărat acum rău de tot pe organele penale, după ce s-a războit luni bune cu medicii, consilierii locali și fostele administrații ale municipiului.
Adrian Cican i-a luat în vizor pe cei care au descins zilele trecute în Primăria Caransebeș, acuzând Poliția Caransebeș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș că se ocupă de altceva, în loc să dea curs sesizărilor făcute de managerul SMUC cu privire la neregulile din spital.
„Poliția și Parchetul se ocupă de altceva, de a-i lua pe Cican, pe Borcean, pe oricare altul, dar sesizările noastre sunt trecute la sertar, din noiembrie. Am fost chemat, nu vă spun pentru ce, au fost șapte sesizări, doar ultimele trei mi s-au luat în calcul, am fost și am stat trei ore la Poliție, am fost chemat pentru ultimele trei sesizări, nu primele patru. Pe mine mă îngrijorează că sunt sesizări grave făcute de noi care au fost trecute… Oare cădița spitalului era mai importantă, oare ce se întâmplă la ambulatoriu acum era mai important că pe masă există în anumite structuri faptul că s-au făcut anumite investiții și hai să vedem dacă e bine sau nu? De ce iei cădița ca prioritate, în loc să iei prostul management sau faptul că medicii au încasat venituri necuvenite. Eu nu acuz nici Poliția, nici Parchetul decât de faptul că în 18 ani, indiferent cine a condus acest spital, nimeni nu s-a autosesizat. Știți că toate organele de cercetare penală au și atributul acesta, autosesizarea?”, a spus Cican.
Managerul a acuzat și modul în care ofițerii anticorupție și procurorii au procedat cu o persoană implicată în scandalul concursului organizat la Primăria Caransebeș zilele trecute. Este vorba de fostul președinte al comisiei de examinare, căruia în dimineața concursului i s-a făcut rău și a fost dus la Urgențe. Mai mult, Cican i-a acuzat pe anchetatori că stresează angajații spitalului.
„De ce chemi și stresezi personalul din spital, hărțuire poate e un cuvânt prea tare, îi chemi la tot felul de declarații, corect, că asta-i procedura penală, în anumite lucruri care nu sunt tocmai clare. Cum vii tu procuror în spital să ridici un pacient de la Urgențe, întreb și eu, în ziua când s-a întâmplat fenomenul DGA, în acel moment cineva a venit de la Urgențe să preia un angajat al Primăriei, întreb și eu, cum? Așa repede, haț, hai vino, cred că e un pic cam mult, dar lucrurile astea, să vii să iei ca procuror un pacient repede, din spital, de la Urgențe, să-l duci nu știu, să-l cableze, pe urmă să constați că nu mai este așa? Acum îl cauți pe Cican, pe primar, dacă reparațiile sunt corecte, foarte bine, mă, dar noi, spitalul, care am depus sesizări, de ce nu le anchetezi? Banul public devalizat 18 ani la spital nu s-au întrebat până acum nici unii, nici alții”, a adăugat managerul spitalului.
Sigur pe el, Cican a concluzionat că nu se teme de polițiști și procurori: „Fac aceste aprecieri, pot mâine să mă rețină, că voi ieși a doua zi!”.
JCS-R.M.