Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Așa cum anunțase, primarul Felix Borcean l-a numit din nou pe Adrian Cican la conducerea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, începând cu data de 21 mai, revocându-l din funcție pe fostul manager interimar, medicul Călin Grozăvescu!

„Cican va reveni oricum. Va fi partea a treia, a patra, cine ştie… Dar, atâta vreme cât sunt eu primar şi voi avea posibilitatea să numesc un manager, tot domnul din stânga mea va fi manager”, spunea edilul într-o conferință de presă, atunci când îl reinstala pe Cican într-unul din „cele mai scurte mandate din istorie”. Ulterior avea să vină și ordinul ministrului Sănătății, care prelungea interimatul lui Grozăvescu, iar la începutul săptămânii trecute a fost votat amendamentul PSD-PRO România la hotărârea de guvern privind starea de alertă, prin care numirile în funcțiile de conducere ale spitalelor se fac din nou de autoritățile locale.

Primarul Caransebeșului a procedat în consecință și joi, 21 mai, a emis dispozițiile prin care Călin Grozăvescu este revocat din funcție, iar Adrian Cican numit încă o data manager interimar, pe o perioadă nu mai mare de 6 luni, până la organizarea unui concurs pe post. Doar că și Călin Grozăvescu a cerut lămuriri la Ministerul Sănătății în ce privește această situație. Iar de la cabinetul ministrului Nelu Tătaru i s-a comunicat foarte clar că „ordinul ministrului din 15 mai, prin care a fost numit manager interimar, produce efecte juridice atâta timp cât Ordonanța 70 este în vigoare și nu este abrogată printr-un alt act normativ”. Cu alte cuvinte, pentru cei de la București, până la abrogarea Ordonanței 70, Grozăvescu rămâne manager interimar al spitalului din Caransebeș. Pe de altă parte, Instituția Prefectului Caraș-Severin a cerut revocarea urgentă a dispoziției primarului Felix Borcean de joi, 21 mai, altfel va contesta acest document în instanța de contencios administrativ.

Cu siguranță, în zilele următoare aflăm și cine este mai tare: dispoziția edilului sau ordinul ministrului! Mai ales că și Adrian Cican a contestat în instanță ordinul lui Tătaru!

JCS-R.M.