Cican mai pleacă o dată! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta pentru că decizia prin care fusese numit în funcția de manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a ajuns pe masa instanței, contestată de Instituția Prefectului Caraș-Severin, situație în care dispoziția primarului este suspendată de drept!

Instituția Prefectului invocă faptul că primarul Felix Borcean, potrivit Ordonanței 70, în vigoare și la această dată, nu avea dreptul să numească un manager, acest apanaj revenind Ministerului Sănătății, idee contrazisă la un moment dat de un oficial de rangul doi din minister, care spunea că autoritățile locale au acest drept. Mai mult, Instituția Prefectului spune că Adrian Cican a exercitat funcția de manager interimar mai mult decât cele 6 luni cât ar fi avut dreptul și în consecință cere anularea în instanță a dispoziției primarului Felix Borcean din 21 mai 2020.

Și cum potrivit noului Cod Administrativ, odată ajunsă în instanță, dispoziția se suspendă de drept până când se pronunță o  sentință, Adrian Cican nu a avut de ales și a plecat din nou din funcția de manager. Nu înainte de a-i amenința pe Facebook, în stilul caracteristic, pe cei care în opinia sa se fac vinovați de acest abuz: „Mă voi întoarce prin hotărâre judecătorească, iar cei care au înfăptuit aceste abuzuri, vor plăti!!!”.

Cine va numi un nou manager? Ministerul Sănătății, pe baza Ordonanței 70? Sau primarul Felix Borcean, dar cu riscul ca și această dispoziție să fie atacată în contencios administrativ?

JCS-R.M.