Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Și nu doar lor, ci și medicilor care, în opinia managerului Adrian Cican, au prejudiciat financiar Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș (SMUC). Pentru toți aceștia, Cican va face sesizări la Parchet!

Managerul SMUC, Adrian Cican, s-a supărat rău de tot pe aleșii caransebeșeni. Și culmea, nu doar pe liberali, ci și pe cei social-democrați, cu care Cican părea că se înțelege bine. De ce? Pentru că aceștia nu au votat organigrama spitalului în forma dorită de manager. Mai precis, nu au fost de acord cu trecerea în ambulatoriu a Compartimentului de Oftalmologie, pe care Cican îl consideră nerentabil și producător de pierderi pentru spital. Consilierii spun că asta ar însemna desființarea efectivă a Oftalmologiei, pentru că ar mai rămâne doar un medic și o asistentă, restul personalului fiind detașat pe alte secții.

Discuțiile s-au aprins când Cican a lansat mai multe acuzații către medicul oftalmolog Lăcrămioara Mihăilică, iar aceasta i-a replicat că dezinformează și face afirmații neadevărate. A urmat un dialog Florin Bogdea-Adrian Cican, însă explicațiile managerului nu l-au convins pe liderul grupului PSD, iar primarul Felix Borcean a intervenit și a precizat că aleșii locali nu au niciun drept să intervină asupra unei organigrame, acuzându-i totodată pe medici și conducerile spitalului că au adus unitatea sanitară în situația dezastruoasă de acum. Votul însă a fost unul categoric, toți consilierii locali au votat amendamentul propus de liberalul Filip Strejariu, prin care Oftalmologia rămâne ca și până acum și nu trece în ambulatoriu, spre nemulțumirea managerului Cican.

„Consilierii habar nu au ce au votat. Știam dinainte că proiectul va fi respins, de la încă președintele Colegiului Medicilor, doctorul Ghiță Borcean, totul a fost dirijat politic din spate. Știam că PSD a primit ordin să nu voteze, știam că liberalii nu vor vota pentru că familia de medici de la Oftalmologie e membră PNL. Mă văd obligat să depun documente la organele abilitate despre toate fărădelegile care s-au întâmplat la spital în ultimii ani. Nu e o amenințare, va fi un tsunami. Factorul politic, PNL și PSD în aceeași oală, a gestionat fraudulos acest spital și sunt părtași la dezastrul spitalului. Consilierii au votat împotriva bunului simț față de caransebeșean și față de pacienții din zona limitrofă. Politicul și-a arătat nesăbuința și incapacitatea dialogului. Unor consilieri ar trebui să le fie rușine, celor care insistau cu <<n-o muta pe asistenta aia, n-o pune pe aia>>.”, a declarat Adrian Cican, despre care trebuie spus că e membru Pro România.

La rândul său, primarul Felix Borcean a transmis un nou avertisment către medicii nemulțumiți de managerul Adrian Cican: „Spitalul nu este al medicilor și dacă vor să plece, să plece. Sunt alții care vin în loc. Permanent o să vină, nu ne deranjează că pleacă!”.

R.M.