Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Lucrările de renovare energetică a Centrului Școlar de educație Incluzivă au fost scoase la licitație!

Consiliul Județean Caraș-Severin a publicat, ieri, pe SEAP, anunțul privind achiziția execuției lucrărilor de „Renovare energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Christiana Bocșa“, proiect finanțat prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării. Valoarea contractului este de 6,75 milioane de lei, termenul de depunere a ofertelor 26 iunie, iar termenul până la care operatorii economici interesați pot obține clarificări este 16 iunie.

„Lucrările de renovare energetică la obiectiv se vor realiza în conformitate cu prevederile proiectului tehnic a detaliilor de execuţie și a caietelor de sarcini pe specialități, întocmite şi verificate în cadrul activității de proiectare, din cadrul prezentului contract, aprobate și autorizate de către Achizitor, respectiv de către alte organisme de autorizare conform prevederilor legale.“, se precizează în anunțul Consiliului Județean.

Prin implementarea acestui proiect, de ale cărui beneficii se vor putea bucura 188 de persoane, se urmărește diminuarea cu circa 77% a consumul anual de energie pentru încălzire și cu circa 50% a consumurilor de energie primară din surse convenționale, respectiv regenerabile. Clădirea construită în 1972, cu parter și trei etaje, nu prezintă degradări structurale, dar necesită în schimb o renovare a elementelor nestructurale. Între altele, proiectul prevede izolarea termică a fațadelor, înlocuirea actualei tâmplării cu una termoizolantă, izolarea planșeului peste ultimul nivel, schimbarea corpurilor de iluminat cu becuri cu led-uri, instalarea unui sistem de ventilație mecanică cu recuperare de căldură și montarea de panouri fotovoltaice.

JCS-Walter Fleck

FOTO: CSEI Christiana