Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nouă proiecte ale Reșiței, în valoare totală de 95,6 milioane lei, își așteaptă ofertanții. Am reținut informația dintr-o postare a primăriei, conform căreia în 2022 va demara implementarea acestor proiecte după finalizarea procedurilor de achiziție!

Postarea amintită enumeră câteva dintre cele nouă proiecte. Astfel, pe site-ul „licitațiipublice.ro”, capitala județului a depus proiectele care vizează modernizarea iluminatului public, actualizarea planului urbanistic general, faza a treia a proiectului tramvai, reabilitarea Blocului Fetelor, modernizarea fântânii cinetice sau modernizarea drumului de acces spre Dealul Crucii. „Se anunță un an bun pentru Reșița! Aceste proiecte se alătură celor aflate deja în proces de execuție”, se încheie postarea în cauză.

La finalul lui 2021, primarul Ioan Popa se arăta încrezător că, anul acesta, se vor contura proiecte majore. „2021 a fost un an complex, în care am pregătit foarte multe proiecte pe fișele de proiecte pe ciclul 2021-2027, și un an complicat pentru că am realizat foarte multe documentații. Ele deja devin mature în 2022 și vom culege roadele. Sunt câteva proiecte structurale ample care vor demara în 2022. Sper să fie un an de bun augur”, declara atunci primarul.

Postarea primăriei pare să-i confirme spusele. La orizont se văd mugurii proiectelor mari. Primele realizări sau greul abia acum începe…?

JCS-Ionel Ivașcu