Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta a fost posibil datorită asumării unei planificări de către Primăria Reşiţa, însă cei care se programează pe platformă vor fi vaccinaţi conform acesteia!

Aşa cum am menţionat într-un articol anterior, reşiţenii care au prins platforma activă în cursul zilei de sâmbătă s-au mirat că abia în luna martie au prins loc la imunizare la centrul amenajat în sala de sport a Liceului de Arte Sabin Păuţa. Cine se vaccinează, totuşi, acum, fiindcă în această săptămână Reşiţei i-au fost alocate 270 de doze?!

Primăria şi-a asumat programarea persoanelor din categoria de risc care se încadrează în etapa a II-a a campaniei de vaccinare, în limita a 160 de locuri, punând la dispoziţie o linie telefonică. La centrul de vaccinare a început imunizarea şi totul decurge impecabil, potrivit medicului coordonator al centrului, Sorina Tobă: „Conform programării asumate de Primăria Reşiţa, am început să vaccinăm personalul din Poliţia Locală şi Asistenţă Socială, personal de însoţire a persoanelor cu handicap. S-a pus la dispoziţia populaţiei un număr de telefon în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială, unde se pot programa cei cu dizabilităţi, cu probleme, până se acoperă cele 160 de doze alocate acestor categorii. Din punct de vedere medical, totul a decurs absolut normal, ca la orice campanie de vaccinare, fără probleme, fără reacţii adverse, deci totul decurge impecabil. Vaccinăm câte şase persoane pe oră, aşa cum ne permite legislaţia, ceea ce înseamnă maxim 60 de persoane pe zi“.

Din păcate, cei care au prins platforma activă pentru Reşiţa nu se pot vaccina mai devreme de data planificată: „Pe platformă, explică dr. Sorina Tobă, cei care şi-au făcut programare, mă refer la intervalele în care a fost activă până în acest moment, sunt cei care au reuşit să o facă în modalitatea în care le-a permis platforma, asta însemnând din luna martie. Tot ce s-a făcut în materie de programări pe platformă rămâne valabil, însă ce se va întâmpla mai departe asta depinde numai de Bucureşti“.

Centrul de vaccinare de la Liceul Sabin Păuţa funcţionează între orele 8.00 – 20.00, cu o pauză de o oră între orele 13.00 şi 14.00, pentru dezinfectarea spaţiului de vaccinare, respectiv aerisire, ventilare, conform procedurilor impuse de Ministerul Sănătăţii.

JCS-Alexandra Gorghiu