Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În loc de VIP, un centru pentru persoane cu dizabilităţi! Aceasta este decizia recentă a administraţiei locale!

Potrivit unei hotărâri de consiliu local, în acest sens a fost întocmită o documentaţie cadastrală care a constat în unificarea a trei suprafeţe de teren de 135 mp, 504 mp şi respectiv 693 mp, terenurile aflându-se în proprietatea privată a municipiului Reşiţa, în zona Stadionului Gloria, mai precis fosta clădire VIP.

După cum reiese din raportul de specialitate al Direcţiei de Patrimoniu, scopul acestei unificări este un proiect finanţat prin fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră cu Republica Serbia, în vederea amenajării pe amplasamentul de 1.332 mp a unui centru de zi destinat persoanelor cu dizabilităţi. În acest sens, au fost întocmite toate actele cadastrale, precum şi planul de amplasament şi delimitare pentru suprafaţa de teren rezultată în urma acestei alipiri. Certificatul de urbanism pentru acest obiectiv a fost emis la mijlocul lunii ianuarie.

„Acea clădire cu istorie tristă, care a stat în paragină mulți ani de zile, o vom aloca pentru acest proiect. Urmează să scoatem la licitație un proiect pentru acest centru”, spunea primarul Nelu Popa la finele anului trecut.

JCS-Nicoleta Moraru