Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Parterul unui bloc de pe Aleea Tineretului din Reşiţa găzduieşte un centru amenajat special pentru activităţi de socializare şi de dezvoltare a tinerilor!

„Am finalizat amenajarea Centrului de Zi pentru Consiliere şi Informare elevi, studenţi şi tineri în spaţiul situat în municipiul Reşiţa, Aleea Tineretului, nr. 3. Scopul acestui centru este de a asigura servicii de consiliere şi sprijin, activităţi educaţionale, socio-educaţionale, de socializare şi relaţionare, orientare profesională şi dezvoltarea deprinderilor de viaţă, a aptitudinilor şi competenţelor necesare profesiei. Misiunea Cubului este de a oferi un spaţiu în care să se regăsească toţi tinerii din municipiul Reşiţa şi unde fiecare persoană este sprijinită şi inspirată să trăiască cu idealuri şi valori precum corectitudinea, responsabilitatea, implicarea şi creativitatea. La activităţile de amenajare a spaţiului (realizarea bibliotecii din incinta clubului) au participat şi elevi ai Liceului Teoretic «Traian Vuia»“, informează municipalitatea reşiţeană, mulţumind colaboratorilor şi partenerilor privaţi. Reprezentanţii Centrului Moniom au felicitat Primăria pentru deschiderea centrului, completând: „Suntem dispuși și disponibili să sprijinim activitățile derulate aici!“.

Acest centru nu este însă singurul plan pe care-l are municipalitatea pentru tinerii din Reşiţa. Nelu Popa a vorbit despre ce se mai pregăteşte pe malurile Bârzavei: „În timpul mandatului meu, Primăria Reşiţa a susţinut absolut toate iniţiativele care au venit de la tineri. Absolut toate! Nu există o iniţiativă care să fi venit cu o solicitare spre noi şi să nu fi fost alături de ei. Că vorbim despre Bike Attack, de Mansarda, de Prietenii Munţilor, de cine doriţi dvs, chiar şi de tinerii de la Universitatea «Eftimie Murgu», am fost întotdeauna alături de ei. Acum, Primăria Reşiţa, prin intermediul proiectelor europene, are două obiective care se vor constitui într-o casă bună pentru un centru de tineret, pentru ONG-urile care sunt realizate de tineri. Mă refer la centrul multifuncţional din Luncă, pe poziţia vechiului bazin de înot – cel descoperit şi cel acoperit. E un proiect de 5 milioane de euro, care a fost aprobat, finanţat, se află în fază de proiectare, şi urmează să începem lucrările anul viitor. E un centru multifuncţional, cu terenuri de squash, de tenis, cu săli de lectură, săli de conferinţe şi aşa mai departe. În plus, avem clădirea care generic se cheamă Căminul sau Blocul Fetelor, de vizavi de Mate-Fizică. Este o clădire care a intrat pe un alt proiect GAL, de modernizare. Acolo e Mansarda, la ultimul etaj, şi vrem ca în urma modernizării această clădire să se constituie în casă pentru micile ONG-uri din Reşiţa despre care aminteam mai devreme – Bike Attack, Mansarda, Prietenii Munţilor şi aşa mai departe –, şi acolo să se poată întâmpla acţiuni. Evident, fiind ambele clădiri proprietatea Primăriei Reşiţa, mă gândesc că vom deveni gazda lor“.

JCS-Antoniu Mocanu